Kostpolitik

I skolens køkken bestræber vi os på at tilbyde elever og ansatte en sund og varieret kost, der ser indbydende ud, og som tager udgangspunkt i de fire årstider, hvad angår årstidens sortiment – samt højtiderne. Vores mad skal gerne afspejler vores holdninger til vores elever og vores skole. Maden skal passe til eleverne og efterskolens sportslige engagerment.  På den måde øges elevernes bevidsthed om, hvornår på året vi spiser de forskellige frugter og grønsager. Det er vores mål, at Rebild Efterskoles køkken er i konstant udvikling med fokus på nye menuer og variation.”Man bli’r hvad man spiser”, og derfor har kosten stor prioritet på Rebild Efterskole.

Vi vil i køkkenet give elever og ansatte spændende madoplevelser, hvor eleverne har mulighed for at komme med input til menuen i det omfang, det kan lade sig gøre og er foreneligt med sund og varieret mad. Vi vil i et vist omfang tage hensyn til specielle diæter. Søde sager, så som kage og slik, bliver nedprioriteret i hverdagen til fordel for sund kost.

Det sociale samvær i forbindelse med måltiderne vægtes ligeledes højt. Det skal være hyggeligt at mødes over maden.

Udgangspunktet for indlæring og for at føre et aktivt liv er måltider jævnt fordelt hen over dagen, så derfor tilbyder vi eleverne mad seks gange om dagen.

• Morgenmad: Brød, pålæg, ost, frugt, mælkeprodukter samt diverse tørrede mogenmadsprodukter
  • Formiddagsservering: Grovbrød eller boller, samt frugt, gulerødder og te
  • Middagsmad: Varierede varme retter tilhørende forskellige salater og brød
  • Eftermiddagservering: Boller eller grovboller, frugt og te (kage ved særlige lejligheder)
  • Aftensmad: Kolde anretninger og lune retter, groft brød samt salater
  • Aftenservering: Grovboller eller rugbrød med pålæg – samt frugt.

Du kan finde skolens kontrolrapport under dette link.

Samlet set tilstræber vi, at kosten skal være et godt eksempel på sunde kostvaner, som de unge kan tage med sig videre i livet!